Breaking News
Home / Uncategorized / Οι οποίες? προειδοποιεί ότι οι μεγαλύτεροι χρήστες του λογισμικού Android κινδυνεύουν από τους χάκερ

Οι οποίες? προειδοποιεί ότι οι μεγαλύτεροι χρήστες του λογισμικού Android κινδυνεύουν από τους χάκερ

Σχετικά με το ότι οι ακριβές συσκευές Android έχουν τόσο μικρή διάρκεια ζωής πριν χάσουν την υποστήριξη ασφαλείας, αφήνοντας τα εκατομμύρια των χρηστών σε κίνδυνο σοβαρών συνεπειών αν πέσουν θύματα χάκερ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019 από την Google, υπάρχουν περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια ενεργά Android συσκευές που έχουν εγκατασταθεί στον κόσμο.Περισσότερες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας, γενικά εκείνων που είναι ηλικίας άνω των δύο ετών, συχνά έχουν σταματήσει τις ενημερώσεις ασφαλείας από προγραμματιστές, με εταιρείες όπως η Google να ενθαρρύνουν τους χρήστες να ενημερώνονται για μια νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, ασφαλέστερα τη συσκευή από τις σύγχρονες απειλές στον κυβερνοχώρο.Τα Google και η Apple, οι κατασκευαστές των δύο πιο δημοφιλών κινητών λειτουργικών συστημάτων του κόσμου, Android και iOS, εκδίδουν νέες εκδόσεις του λογισμικού τους ετησίως, ακολουθούμενες από μικρότερες περιοδικές ενημερώσεις για αρκετά χρόνια μετά την επίλυσή τους θέματα που βρέθηκαν μέσα σε αυτά. Σύμφωνα με την οποία; , τα παλαιότερα τηλέφωνα που δοκιμάστηκαν από κατασκευαστές όπως η Motorola, η Samsung, η Sony και η LG βρέθηκαν να έχουν ευπάθειες. δήλωσε ότι ο καθένας που χρησιμοποιεί ένα τηλέφωνο Android που κυκλοφόρησε το 2012 ή νωρίτερα, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών συσκευών εκείνη τη στιγμή όπως το Samsung Galaxy S3 και το Sony Xperia S, θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα.Θα ενθάρρυνε επίσης οποιονδήποτε τρέχει έκδοση του Android ηλικίας μεγαλύτερης από 7.0 Nougat που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2016, για να προσπαθήσουν να ενημερώσουν το λογισμικό τους, καθώς αυτή η έκδοση δεν υποστηρίζεται πλέον από την Google.Ωστόσο, εάν μια συσκευή δεν μπορεί να ενημερωθεί, είναι πιθανό να χρειαστεί να αντικατασταθεί. ο επεξεργαστής υπολογιστών Kate Bevan υποστήριξε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να μπορούν να βασίζονται σε μεγαλύτερες περιόδους υποστήριξης για τις κινητές συσκευές τους.

Παρέχουμε ενημερώσεις ασφαλείας με διορθώσεις σφαλμάτων και άλλες προστασίες κάθε μήνα και συνεργαζόμαστε συνεχώς με συνεργάτες υλικού και μεταφορέων για να διασφαλίσουμε ότι οι χρήστες Android έχουν μια γρήγορη και ασφαλή εμπειρία με τις συσκευές τους

“Είναι πολύ σημαντικό ότι οι ακριβές συσκευές Android έχουν τόσο μικρή διάρκεια ζωής πριν χάσουν την υποστήριξη ασφαλείας, αφήνοντας τα εκατομμύρια των χρηστών να κινδυνεύουν από σοβαρές συνέπειες εάν πέσουν θύματα χάκερ», είπε.

“Οι κατασκευαστές των Google και των τηλεφώνων πρέπει να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις ενημερώσεις ασφαλείας, με σαφείς πληροφορίες για το πόσο καιρό θα διαρκέσουν και τι θα πρέπει να κάνουν οι πελάτες όταν τελειώσουν”.

“Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να προωθήσει τη σχεδιαζόμενη νομοθεσία για να εξασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές είναι πολύ πιο διαφανείς σχετικά με τις ενημερώσεις ασφαλείας για έξυπνες συσκευές και τον αντίκτυπό τους στους καταναλωτές”

Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για νέους νόμους που θα αναγκάσουν τους κατασκευαστές να βελτιώσουν τα πρότυπα ασφαλείας των συνδεδεμένων στο διαδίκτυο μικροεφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του ελάχιστου χρονικού διαστήματος για το οποίο η συσκευή θα λάβει ενημερώσεις ασφαλείας.

Σε απάντηση της έκθεσης, ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε: “Είμαστε αφοσιωμένοι στη βελτίωση της ασφάλειας για συσκευές Android κάθε μέρα.”

“Παρέχουμε ενημερώσεις ασφαλείας με διορθώσεις σφαλμάτων και άλλες προφυλάξεις κάθε μήνα και συνεργαζόμαστε συνεχώς με συνεργάτες υλικού και μεταφορέων για να διασφαλίσουμε ότι οι χρήστες Android έχουν μια γρήγορη και ασφαλή εμπειρία με τις συσκευές τους”.

Ποια; η έρευνα ανέφερε ότι, γενικά, όσο μεγαλύτερη είναι η συσκευή, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να είναι ευάλωτος στους χάκερς.

Ωστόσο, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ιδιοκτήτες smartphone στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κρατούν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με μικρότερα βήματα στην καινοτομία κάθε χρόνο και η αυξανόμενη τιμή των smartphones που παρατίθενται ως βασικοί λόγοι για να μην αναβαθμίζονται τακτικά.

About admin

Check Also

Το Call Of Duty εγκαινιάζει το παιχνιδιόδρομο παιχνιδιού ελεύθερου παιχνιδιού

Το Call Of Duty είναι να ξεκινήσει το πρώτο του αυτόνομο, ελεύθερο για παιχνίδι παιχνίδι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *