Breaking News
Home / Uncategorized / Ο εμπειρογνώμονας στον κυβερνοχώρο προειδοποιεί για κινδύνους από την εργασία στο σπίτι, εν μέσω επιδημίας κοροναϊού

Ο εμπειρογνώμονας στον κυβερνοχώρο προειδοποιεί για κινδύνους από την εργασία στο σπίτι, εν μέσω επιδημίας κοροναϊού

Οι άνθρωποι που εργάζονται εξ αποστάσεως για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κοροναϊού διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν, επειδή είναι πιθανό να χρησιμοποιούν λιγότερο ασφαλείς ρυθμίσεις υπολογιστή, προειδοποίησε ένας ειδικός.

Καθώς περισσότερες επιχειρήσεις ενθαρρύνουν το προσωπικό να εργαστεί από το σπίτι εν μέσω της έκρηξης Covid-19, ένας λέκτορας πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Loughborough κάλεσε τους εργαζόμενους να ελέγξουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους.

Αρχείο φωτογραφίας .. Εικόνα: PA

Η Dr. Asma Adnane δήλωσε ότι η πρόσβαση σε ευαίσθητα επιχειρηματικά δεδομένα από απόσταση προκαλεί πρόσθετους κινδύνους στον κυβερνοχώρο και ενθάρρυνε όποιον σχεδιάζει να δουλέψει από το σπίτι για να μιλήσει πρώτα στο τμήμα πληροφορικής του.

Συμβουλεύει τη χρήση ασφαλών συνδέσεων όπως το Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN), το οποίο κρυπτογραφεί αποτελεσματικά τα δεδομένα που μετακινούνται μεταξύ του υπολογιστή ενός χρήστη και του δικτύου εργασίας.

“Η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι βολική και ασφαλέστερη για εσάς, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι ασφαλέστερο για τις υπηρεσίες και τα δεδομένα στα οποία αποκτάτε πρόσβαση από απόσταση, ειδικά αν χειρίζεστε ευαίσθητα ή προσωπικά δεδομένα”, ανέφερε.

“Υπάρχουν πολλές συνέπειες στον κυβερνοχώρο, ενώ εργάζεστε από το σπίτι, είστε βασικά συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο μέσω ανοικτών και ίσως μη ασφαλισμένων δικτύων – οικιακών wifi ή οποιουδήποτε δημόσιου WiFi – έτσι όλες οι υπηρεσίες και τα αρχεία στα οποία έχετε πρόσβαση αποκτούν υψηλό κίνδυνο επίθεσης.

“Οι απειλές στον κυβερνοχώρο είναι γενικά υψηλότερες καθώς δεν είστε συνδεδεμένοι μέσω των ασφαλών δικτύων εργασίας, τα οποία διαθέτουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας που δεν βλέπετε, όπως φίλτρα ιστού, τείχος προστασίας και κρυπτογράφηση δεδομένων.

“Πράγματι, αν έχετε πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα μέσω μη ασφαλών δικτύων, οι συνδέσεις σας θα μπορούσαν να παρεμποδιστούν και τα δεδομένα θα παραβιαστούν”.

Ο Δρ Adnane είπε ότι όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως πρέπει να γνωρίζουν το περιβάλλον τους έξω από το γραφείο και να μην αφήνουν τις συσκευές ξεκλειδωμένες όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, όπως τρένα ή καφετέριες.

Ο καθηγητής πληροφορικής και ο εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παροτρύνουν επίσης τους ανθρώπους να φροντίσουν κατά την ανάγνωση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων εργασίας στα smartphones τους ή σε άλλες συσκευές.

Είπε: “Ο κίνδυνος ασφαλείας είναι ακόμα μεγαλύτερος αν δεν χρησιμοποιείτε την εταιρική μηχανή για να συνδεθείτε από απόσταση. Στην πραγματικότητα, τα εταιρικά μηχανήματα είναι συνήθως ενημερωμένα με το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας: patched και ενημερωμένο λογισμικό και λειτουργικό σύστημα, κρυπτογραφημένο σκληρό δίσκο, αυτόματη κλειδαριά οθόνης και ούτω καθεξής.

“Φανταστείτε τους ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εργασίας τους από το τηλέφωνό τους, θα είναι πιο δύσκολο να εντοπίσουν μηνύματα ηλεκτρονικού” ψαρέματος “επειδή δεν μπορούν να έχουν καλή εικόνα για το email και τον σύνδεσμο ή το συνημμένο σε αυτό.

“Ένα άλλο παράδειγμα είναι εάν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ή αρχεία από μια μηχανή που έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, το κακόβουλο λογισμικό θα μπορούσε εύκολα να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και ακόμη και να εξαπλωθεί στο εταιρικό δίκτυο”.

Ο Δρ Adnane είπε ότι όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως πρέπει να έρχονται σε επαφή με το τμήμα πληροφορικής τους και να λαμβάνουν οποιαδήποτε εκπαίδευση που προσφέρει ο εργοδότης τους γύρω από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν ένα VPN όταν εργάζονται από το σπίτι, καθώς και τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για να συνδεθούν με υπηρεσίες που σχετίζονται με την εργασία, προσθέτοντας την ασφάλεια του υπάρχοντος κωδικού πρόσβασης.

Οι άνθρωποι θα πρέπει επίσης να ελέγχουν τακτικά για λογισμικό και ενημερώσεις ασφαλείας στις συσκευές τους για να εξασφαλίζουν ότι είναι πάντα πλήρως προστατευμένες, πρόσθεσε.

“Τέλος, οι εργαζόμενοι είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την απαιτούμενη εκπαίδευση για να σας κρατήσει ενήμερους και να ακολουθήσετε τα μέτρα και τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο”, ανέφερε.

About admin

Check Also

Το Call Of Duty εγκαινιάζει το παιχνιδιόδρομο παιχνιδιού ελεύθερου παιχνιδιού

Το Call Of Duty είναι να ξεκινήσει το πρώτο του αυτόνομο, ελεύθερο για παιχνίδι παιχνίδι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *