Breaking News
Home / Uncategorized / Technow: Η έξυπνη συσκευή παρέχει πρόσβαση σε όλους τους τομείς για ηλικιωμένους χρήστες

Technow: Η έξυπνη συσκευή παρέχει πρόσβαση σε όλους τους τομείς για ηλικιωμένους χρήστες

Η ιρλανδική εταιρεία Cliffrun Media κυκλοφόρησε ένα έξυπνο tablet που είναι εύκολο στη χρήση για τους ηλικιωμένους, λέει Noel Campion

Το Acorn Smart Tablet από το Cliffrun Media έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει και να καταστήσει πιο εύκολη την ψηφιακή εμπλοκή για τους ηλικιωμένους.

Γνωρίζω ανθρώπους της δεκαετίας του ’80 που χρησιμοποιούν την τελευταία τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των smartphones, έξυπνων οικιακών συσκευών και tablet. Ωστόσο, δεν είναι όλοι τεχνολογικά καταλαβαίνω και μια ιρλανδική εταιρεία Cliffrun Media, είναι μια εταιρεία λύσεων που εστιάζεται στην υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης στο σπίτι και μέσα στην κοινότητα.

Έχω δοκιμάσει το Acorn Smart Tablet, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κάνει την ψηφιακή εμπλοκή ευκολότερη και πιο προσιτή για τους ηλικιωμένους. Το δισκίο Acorn των 10,1 ιντσών είναι το αποτέλεσμα περισσότερων από τριών ετών έρευνας και ανάπτυξης από την Cliffrun Media.

Το Acorn έχει δοκιμαστεί και δοκιμαστεί μέσω μιας πιλοτικής μελέτης η οποία διεξήχθη μεταξύ 95 συμμετεχόντων που ζουν σε αγροτικές και αστικές περιοχές σε εθνικό επίπεδο. Η μελέτη διεξήχθη από την Age Friendly της Ιρλανδίας σε συνεργασία με τον δημιουργό του tablet και τρεις συνεργάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η μελέτη έδειξε σημαντικές αυξήσεις στη χρήση του έξυπνου δισκίου, με την καθημερινή χρήση να γίνεται συνηθισμένη για το 70% των συμμετεχόντων.

Μια ανεξάρτητη ανασκόπηση αυτής της μελέτης πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας Maynooth και διαπίστωσε σημαντική μείωση του άγχους στον υπολογιστή μεταξύ των χρηστών του Acorn και τόνισε τον βασικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το δισκίο Acorn στην υποστήριξη της δέσμευσης των ηλικιωμένων με υπηρεσίες, την τοπική κοινότητα και την κοινωνία.

Η πραγματική δύναμη πίσω από το δισκίο Acorn είναι το λογισμικό που τρέχει σε αυτό που είναι διαφορετικά ένα τυποποιημένο tablet με 3GB μνήμης RAM και 32GB αποθήκευσης. Κρίσιμα, έρχεται με το υλικό για να χρησιμοποιήσετε μια 4G SIM και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να έχετε ευρυζωνική σύνδεση για να συνδεθείτε, αν και έχει και Wi-Fi. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το 4G, μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα σχέδιο για € 15 το μήνα, το οποίο περιλαμβάνει 10GB δεδομένων και τηλεφωνική υποστήριξη.

Υπάρχει μια δέσμευση ενός έτους για αυτό το σχέδιο, αλλά μπορείτε να ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή μετά το πρώτο έτος. Αν έχετε ευρυζωνική σύνδεση και wifi τότε δεν θα χρειαστείτε αυτό.

Το Acorn χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Google Android με το δέρμα λογισμικού Acorn στην κορυφή. Αυτό μετατρέπει την εμπειρία των χρηστών για να επιτρέψει σε εκείνους που διαφορετικά θα βρουν την τεχνολογία πολύ προκλητική πιο προσβάσιμη.

Η αρχική οθόνη έχει πέντε μεγάλα εικονίδια για ημερολόγιο, φωτογραφίες, συζήτηση, εξερεύνηση και στο κέντρο, την ημερομηνία και τον καιρό. Κάντε κλικ στο κουμπί το ημερολόγιο και θα δείτε πέντε καρτέλες για το κύριο Ημερολόγιο, Δημόσια συμβάντα, Τα συμβάντα μου και Δημιουργία συμβάντων.

Οπτικά, όλα είναι ξεκάθαρα, με μεγάλο κείμενο και έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν την προβολή αντικειμένων. Εξερευνήστε περιλαμβάνει τα ενδιαφέροντα μου, τα οποία είναι συντομεύσεις στις εφαρμογές σας και αυτά μπορούν να προστεθούν. Οι Προτεινόμενες Εφαρμογές κατηγοριοποιούνται στα Οικονομικά, Παιχνίδια, Υγεία, Ζωή, Τοπικές Υπηρεσίες, Μουσική, Ειδήσεις, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ραδιοφωνική Τηλεόραση, Κοινωνικά Μέσα, Αθλητισμός, Μεταφορές, Εμπειρία Χρήστη, Βοηθητικά προγράμματα και Εργασία. Για παράδειγμα, θα βρείτε όλες τις σημαντικές εφαρμογές της ιρλανδικής τράπεζας στο τμήμα Οικονομία, Διακοπή ειδήσεων υπό Νέα, Πασιέντζα, Λοταρία Ιρλανδία ή Σουδούκου στην κατηγορία Παιχνίδια.

Η καρτέλα Τοπικό περιεχόμενο εμφανίζει ένα χάρτη της Ιρλανδίας και όλων των κομητειών και όταν κάνετε κλικ σε μια κομητεία, θα πρέπει να δείτε πληροφορίες τοπικού περιεχομένου για την περιοχή. Δυστυχώς, μπορούσα να δω πληροφορίες μόνο σε λίγες επαρχίες, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ενημερωθεί εγκαίρως για να συμπεριλάβει περισσότερα.

Αγγίζοντας το εικονίδιο της ομιλίας στην αρχική οθόνη, θα μεταβείτε στις Επαφές, Κλήσεις, Μήνυμα και Email. Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε νέες επαφές και να τους στείλετε προσκλήσεις για να χρησιμοποιήσετε την δωρεάν εφαρμογή Acorn συνοδευτική, διαθέσιμη για Android και iOS. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις βίντεο και ήχου, μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο, σε tablet Acorn. Η εφαρμογή σύντροφος μπορεί να προσφέρει περισσότερες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ελέγχου των τελευταίων γνωστών τοποθεσιών, την τελευταία φορά που ήταν ενεργή και το επίπεδο μπαταρίας. Μπορεί να στείλει τις υπενθυμίσεις του χρήστη Acorn για τα επερχόμενα συμβάντα και να προσθέσει αρχεία καταγραφής για να παρακολουθεί όλα όσα μπορούν να προσεγγιστούν από όλους τους πλήρεις συνοδούς που είναι συνδεδεμένοι στο Acorn.

Με το App Companion Full, αντί να συστήσετε απλώς μια εφαρμογή για το αγαπημένο σας πρόσωπο για εγκατάσταση, μπορείτε να πάτε ευθεία μπροστά και να την κατεβάσετε στο Acorn για αυτούς. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή αλίευση, εάν θέλετε την πλήρη έκδοση της εφαρμογής Companion App θα πρέπει να πληρώσετε 2 € ανά μήνα.

Επιπλέον, το tablet διαθέτει προσαρμόσιμη ροή ειδήσεων, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να περιλαμβάνει ενημερώσεις από τοπικά, εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα με την ειδική ενότητα βοήθειας για το δισκίο Acorn, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 30 βίντεο φροντιστηρίων, επιτρέποντας στους χρήστες να εξοικειωθούν με όλα τα χαρακτηριστικά του tablet και να μάθουν με το δικό τους ρυθμό. Αυτά τα βίντεο γίνονται επαγγελματικά, παρέχοντας σαφείς και συνοπτικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των περισσότερων πτυχών του Acorn.

Συνολικά, είναι πολύ που αγαπώ αυτό το φιλικό προς την ηλικία έξυπνο tablet. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν είναι μεγάλη και απαιτεί τακτική φόρτιση και χρησιμοποιεί μια θύρα micro-USB, η οποία δεν είναι τόσο εύκολη να συνδεθεί για φόρτιση όσο το νεότερο καλώδιο USB-C. Η οθόνη είναι αρκετά μεγάλη και φωτεινή με ζωντανά χρώματα που την καθιστούν ιδανική για περιήγηση στο Web, παρακολούθηση του Netflix, έλεγχο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή κάλυψη των τελευταίων ειδήσεων.

– Διατίθεται τώρα από το myacorn.ie/acorn-shop για € 260 για το tablet, € 15 για μια προστατευτική θήκη, € 18 για την ενεργό γραφίδα και € 3 για μια βάση.

About admin

Check Also

Το Call Of Duty εγκαινιάζει το παιχνιδιόδρομο παιχνιδιού ελεύθερου παιχνιδιού

Το Call Of Duty είναι να ξεκινήσει το πρώτο του αυτόνομο, ελεύθερο για παιχνίδι παιχνίδι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *